Make-A-Wish Nederland

Elke dag horen gemiddeld 4 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen.

 

Voor het realiseren van de wensvervullingen middels de Wish Journey, de reis op weg naar de dag van de wensvervulling, is Make-A-Wish afhankelijk van haar donateurs. Zowel particulieren als bedrijven verbinden zich aan de organisatie om samen veel wensen van kinderen uit te laten komen. De opbrengst van Golf for Wishes zal volledig ten goede komen aan Make-A-Wish Nederland.

 

Bekijk het filmpje hieronder of bezoek www.makeawishnederland.org voor meer informatie.

Wetenschappelijk onderzoek

Onlangs is wetenschappelijk onderzocht, in opdracht van Make-A-Wish Israel, wat het betekent om een wens te ontvangen en welk effect het heeft op het fysieke en psychische welzijn van het kind. De bevindingen gaven aan dat de kinderen die de wensvervulling ontvingen meer hoop toonden met betrekking tot hun toekomst, verhoogde positieve emoties en gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven. De studie meldde ook dat het kind een beter psychologisch profiel had, gemanifesteerd door lagere niveaus van depressie, angst, en psychologische symptomatologie.

 

Prinses Máxima Centrum

Om de kinderen die behandeld worden in het Prinses Máxima Centrum te laten ontsnappen aan de intensieve behandelingen biedt Mak-A-Wish in de Speelkamer diverse interactieve activiteiten aan. Hierdoor kunnen de kinderen de eerste stappen zetten op hun eigen Wish Journey, de weg naar hun liefste wens. De activiteiten die wij aanbieden zijn onder andere een inloopworkshop voor het maken van een eigen 3D print, stap de virtuele wereld in om wensverhalen te beleven of een speel een spelletje op ons Magic Carpet.